Servimuksen tarina

Ajatus tilitoimiston perustamisesta nousi meillä keskusteluun ensimmäisen kerran jo Tanelin opiskeluaikana. Silloin asia jäi hautumaan, mutta asia nousi vuosien mittaan keskusteluun uudelleen ja uudelleen. Ratkaisevan sysäyksen antoi ystävä, joka otti yhteyttä ja pyysi tekemään hänen yrityksensä kirjanpidon. Ajatus tuntui hyvältä ja ehdotus oikea-aikaiselta. 


Ennen kuin perustimme yrityksen, päätimme kartoittaa markkinoiden tarpeita. Tilitoimistomarkkina on laaja, tarjontaa löytyy niin pienistä yhden hengen toimistoista kuin isommistakin yrityksistä. Soittelimme eri toimialoilla toimiville yrityksille. Kerroimme ettemme ole myymässä heille mitään, mutta haluaisimme kuulla, mikä tilitoimisto- ja taloushallintoliiketoiminnassa on hyvää ja mikä kaipaisi kehittämistä. Käytännössä kaikki toimijat, joiden kanssa keskustelua käytiin, kertoivat varsinaisen peruspalvelun toimivan valtaosin saumattomasti. Toisin sanoen kirjanpito on yleensä ajantasalla, viranomaisilmoitukset hoituvat ja tilinpäätökset valmistuvat ajallaan. Vastaavasti toiveita kehittymisen suuntaankin oli, useimmat yrittäjistä kaipasivat nykyistä laajempaa palvelua. Yhteistä oli se, että uudestaan ja uudestaan nousi toive keskustelukumppanista, jonka kanssa talouden näkymiä voisi tarkastella erilaisista näkökulmista. 


Kiteytimme toiveet sanaan palvelu. Tämä oli mielessä, kun pohdimme yrityksellemme sopivaa nimeä. Servimus on latinaa ja se on suomennettuna palvelemme. Halusimme korostaa tätä puolta ja siksi se näkyy myös logossamme, jonka Sentire Visual meille suunnitteli.